HOW TO RECOVER

Recap från senaste veckan.

FY FJUTSINGEN vad sjuk jag har varit, jag är säker på att jag inte varit såhär sjuk någonsin eller... isåfall förträngt det.

Halsflussen kom som en käftsmäll när jag vaknade förra fredagen och jag låg inprincip orörlig i två dagar innan jag kunde gå med på att åka in till sjukhuset för att träffa läkaren.

Men igår så verkade penicillinet nappa och jag har sakta men säkert börjat kravla mig ur sjukbubblan.

I och med detta fick jag en ofrivillig paus från sociala medier, träning, nyheter och allt annat. Men på gott och ont, paus från sociala medier och nyheter kändes ganska behövligt (to be honest) men även träning också nu såhär i efterhand.. kanske jag gick in lite väl hårt?

Jag är inte säker på om orsaken till halsflussen och förkylningen var, kanske blev jag för kall i min våtdräkt förra torsdagen eller om det är stress? (högst troligt en kombo..)


Jag som tyckte jag fick in mycket vila mellan mina tränings pass. Men helt ärligt nu såhär i efterhand så tror jag inte att jag lyssnade så mycket på hur jag faktiskt kände, utan mer på hur jag borde känna.


Vem och vad bestämmer egentligen hur mycket återhämtning vi behöver, är det hjärnan eller kroppen?


Innan nyår så gjorde jag iaf ett dokument över mina träning och trävlingsplaner för 2020.

Där jag kan samla en bra överblick över min träning och hälsa där jag skriver ner mina dagliga aktiviteter, vilodagar, tävlingar osv. På så sätt tror jag att det blir lättare att få en överblick och kunna planera och motivera sig bättre inför en tävling. Eftersom vi bara gått typ 17 dagar in i det nya året är det hyfsat tomt än så länge, var av hälften består av röd text "sjuk". Men jag ser fram emot att fylla på dag för dag och dela med mig mer av denna under året.


Tjoho, I'm back.

Recap from last week.

FY FJJSINGEN what sick I have been, I am sure I have not been this sick ever... in that case, I must have suppressed it.

The tonsillitis came as a slap in the face when I woke up last Friday and I basically lay motionless for two days before I could get out of bed to go and see the doctor.

But yesterday, the penicillin seemed start helping and slowly I have started crawling out of the bubble.

With this I got an iunintentional break from social media, training, news and everything else. But on good and bad, break from social media and news felt pretty necessary (to be honest) but also training after all .. maybe I went a bit to hard?

I'm not sure sure what cause the tonsillitis, maybe I got too cold in my wetsuit last Thursday or if it's stress? (most likely a combo ..)


I who thought I got a lot of rest between my workouts. But to be honest now afterwards, I don't think I listened to how I actually felt, but more about how I should felt.


Who and what really determines how much recovery we need, is it the brain or the body?


Before the New Year, I made a document of my training and training plans for 2020.

Where I can collect a good overview of my training and health, where I write down my daily activities, rest days, competitions, etc. In this way, I think it will be easier to get an overview and be able to plan and motivate better before a competition. Since we only 17 (long...) days into the new year it is pretty empty so far, half of which consists of red text "sick". But I look forward to refresh day by day and sharing more of this during the year.


Tjoho, I'm back.